Więcej o pieczywie Kraków na https://www.piekarniapochopien.com/wyroby-piekarnicze.html.
Pieczywo to w naszej kulturze podstawa jadłospisu człowieka. Jest wyrabiane z mąki, soli, wody, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających doznania smakowe, takich jak sezam, mak lub słonecznik.
Dlaczego należy jeść regularnie pieczywo?
Pieczywo jest pożywieniem niezwykle bogatym w mnóstwo najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją głównie białka, węglowodany i aminokwasy. Jednocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.
Pieczywo w Krakowie
Pieczywo najlepiej kupować w tradycyjnych zakładach piekarskich. Ma się wtedy pewność, iż spożywane produkty nieprędko staną są nieświeże.
Ze znakomitych produktów i niezwykłej troski o klienta słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, sławiące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb wytwarzany jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję wysokiej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.
Lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]