Zamów sól kłodawską niejodowaną.
Sól to składnik konieczny do poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. Jakie cechy posiada różowa sól himalajska i sól kłodawska? Czemu należy stosować je podczas gotowania?
Różowa sól himalajska – jakich mikroelementów dostarcza?
Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który wspaniale uwydatnia smak potraw. Choć nadużywanie soli może mieć negatywny wpływ na nasze samopoczucie, to jej rozsądne ilości (do 6 g dziennie) są potrzebne dla poprawnego działania organizmu człowieka. Sól zaopatruje nas bowiem w sód, tj. w pierwiastek odpowiedzialny za podtrzymanie optymalnego ciśnienia we krwi i gospodarkę wodną. Jednym z najzdrowszych rodzajów soli jest różowa sól himalajska czerpana ze złóż liczących blisko 250 mln lat. Składnik ten mieści w sobie masę wartościowych minerałów i pierwiastków, m.in. selen, wapń czy magnez, a zarazem jest pozbawiony niebezpiecznych zanieczyszczeń i składników, np. trujących metali ciężkich. Sól himalajska bardzo dobrze podbija smak potraw i jest dostępna zarówno w formie grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – wykorzystywana nie tylko w gastronomii
Sól kłodawska niejodowana natomiast to produkt o wysokim poziomie czystości – zawiera 97% NaCl i jest znakomitym dodatkiem do tradycyjnych kiszonek. Jest m.in. kopalnią potasu, wapnia czy żelaza, a więc składników niezbędnych do utrzymania pełni wigoru. Niejodowana sól kłodawska czerpana jest w kopalni soli Kłodawa w Wielkopolsce. Nie ługuje jej się, skutkiem tego nie traci swoich właściwości i jest bez problemu przyswajana przez organizm. Sól kłodawska niejodowana jest często wykorzystywana nie tylko w branży gastronomicznej, ale także sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w lecznictwie, kosmetyce i rolnictwie.
Lokalizacja:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]